Съюзът на бащите представи проекта "Игра без агресия" на кръгла маса в парламента

Съюзът на бащите представи проекта "Игра без агресия" на кръгла маса в парламента
Съюзът на бащите представи проекта "Игра без агресия" на кръгла маса в парламента

Проектът "Игра без агресия" бе представен на кръгла маса, организирана от ПГ на Воля за агресията при децата и влиянието на медиите в парламента, вчера. На дискусията участваха депутати, представители на Агенция за закрила на детето, СЕМ, УНИЦЕФ, Съюза на бащите, асоциация "Родители", Мрежа за инициативи и решения (МИР) и неправителствени организации.

"Игра без агресия" е насочен именно към емоционалната нестабилност на подрастващите. Проектът предвижда демонстрация на премахване на напрежението и агресията с прилагането на т. нар. модел "Поведенческа ваксина", както и ролята на трето лице - медиатор в отношенията между ученици, учители и родители. Реализацията на проекта е на "Мрежата за инициативи и решение" съвместно със Съюза на бащите в България.

Родителите имат водеща роля във възпитанието на децата за премахването на агресията, защото те са модел на подражание. Безспорно трябва има контрол над малчуганите в гледането на телевизия и виртуалните игри. Промяната започва от нас родителите. Съвместно с МИР от началото на учебната година започваме реализацията на проект, който е срещу агресията, каза Светослав Стефанов, председател на Съюза на бащите в България и медиатор в СРС.

"Игра без агресия" влиза първо в софийски училища в началото на учебната година, с тенденция да се приложи и в страната, допълни Стефанов.

Депутатът Боряна Георгиева заяви, че според последни проучвания една трета от българите са свидетели на насилие. 2200 били случаите на деца жертва на физическо насилие, 2700 - на вербално.

Съюзът на бащите в България и МИР се договориха за среща с асоциация "Родители" в началото на август, за да обсъдят проблемите и пречките при борбата с агресията сред децата.

През септември пък ще е готова макрорамката на европейските регулатори и след това имаме година да бъде изработен българският Закон за електронните медии, каза Мария Стоянова от СЕМ.

В дискусията всички бяха единодушни, че децата се влияят от медиите и най-вече от ТВ предаванията. Именно затова е необходима и намесата на регулатора както в изработването, така и в прилагането на Закона
 

 

Адрес и банкова сметка

Пощенски адрес

България, гр. София - 1111

ул 101-ва №11, ет.3

Банкова сметка в лева (BGN)

IBAN: BG97UNCR70001522306527

BIC: UNCRBGSF

 

За контакт с нас

 

За връзка с нас използвайте

E-mail

 

E-mail бюлетин

Абонирай се за да получваш известия за ново съдържание, събития, новини и др.