116000 Еврпоейска гореща линия за изчезнали деца

Телефон за изчезнали деца

116000

Това е единен номер за страните от Европейския съюз за получаване на сигнали и информация за изчезнали деца. Линията е безплатна и достъпна за всички граждани на България.

Телефонната линия 116 000 помага както на близките на изчезнали деца, така и на служителите, които работят по издирването им.

Около 20-30 деца изчезват всяка година.

Става дума не за деца, които се водят за изчезнали от много години, за които няма никаква информация, уточнява изпълнителният директор на Фондация "Център Надя" д-р Русанка Венелинова.

Общата категория изчезнали деца не са тези, които са безследно изчезнали лица и деца. Тук влизат тези деца, които са на улицата. Телефонната линия

може да се използва от близки на деца, избягали от дома,

от училище или от специализирани институции.

"Може да не е чак толкова голям напливът от бежанци, но така или иначе има непридружени деца мигранти в страната ни. Да не забравя една много сериозна група, които са децата на разведени родители, които обичайно единият родител го отвлича, завежда го другаде. Дори когато става дума за различни държави, когато са смесени браковете - тогава дори говорим за тези т.нар. международни родителски отвличания", обяснява тя.

Венелинова призова телефонът да се използва наистина при необходимост.
 

Източник: БНР

Инф. страниица категория: 

 

Адрес и банкова сметка

Пощенски адрес

България, гр. София - 1111

ул 101-ва №11, ет.3

Банкова сметка в лева (BGN)

IBAN: BG97UNCR70001522306527

BIC: UNCRBGSF

 

За контакт с нас

 

За връзка с нас използвайте

E-mail

 

E-mail бюлетин

Абонирай се за да получваш известия за ново съдържание, събития, новини и др.