История идеи и цели на СББ

История

Съюзът на Бащите в България е учреден през 2015г. от Петър Христов и Светослав Стефанов. Съюзът е член на Platform for European Fathers (PEF) за България. Идеята за създаването се заражда вследствие ситуацията в страната, а именно липсата на каквато и да е подкрепа и разбиране от държавата към разведените (разделените) бащи. Съюзът на бащите ще се бори и насърчава за съвместно отглеждане на децата при раздяла на родители (Споделено родителство) , както и с всички проблеми възпрепятстващи нормалното развитие на децата. Подръжащите идеята активно са над 3000 от цялата страна.

Идеи

Съюзът на бащите в България е регистриран с ясната цел да бъде в подкрепа на българския родител. Последните години забелязваме една тенденция , че българският мъж се превръща в донор на семейството, работата, роднини и цялата заобикаляща го среда. Идеята ни е заедно да се насочим в една цел , мъжът да се отърси от всичко негативно. Ще наблегнем на проблемите в брака, развод, психическите травми на децата вследствие на раздялата и всички актуални проблеми в съвременното общество. Ще докажем, че не е срамно човек да поиска помощ и по-важното реално е българският баща да еволюира.

Нашите цели

Да докажем на институциите, че със своето бездействие вредят не на нас , а на децата ни. Да покажем на обществената маса, че щом не се коментира даден проблем  това не означава , че не съществува. Да докажем на майките на децата ни, че ние винаги ще им бъдем в помощ, защото никой не иска война. Да покажем на децата си , че имат бащи готови на всичко . Да докажем на себе си, че за една промяна трябват действия , а не думи. Да докажем на мъжете, че след развода (раздялата) има ново начало. Да докажем, че българите могат да са позитивни и задружни.

 

Адрес и банкова сметка

Пощенски адрес

България, гр. София - 1111

ул 101-ва №11, ет.3

Банкова сметка в лева (BGN)

IBAN: BG97UNCR70001522306527

BIC: UNCRBGSF

 

За контакт с нас

 

За връзка с нас използвайте

E-mail

 

E-mail бюлетин

Абонирай се за да получваш известия за ново съдържание, събития, новини и др.